Blauwe saffier

Blauwe saffier is een parel onder de edelstenen

Als we echt helemaal terug naar de oorsprong van van de blauwe saffier gaan, dienen we eerst te kijken naar saffier. Daarna komt de blauwe kleur aan de orde. Saffier is van oorsprong een edelsteen die niet zo heel vaak gevonden wordt. Daarom is het ook een kostbare edelsteen. Eigenlijk is de kern van de saffier gemaakt van mineraal, maar het is transparant. De blauwe kleur van de edelsteen is eigenlijk viezigheid van het ijzer dat aanwezig is in de kern van de edelsteen.

Iedereen wil wel een blauwe saffier hebben. Maar waarom eigenlijk? Is het vanwege de indrukwekkende schoonheid? Of is het juist vanwege de buitengewone eigenschappen van de edelsteen? Als de bruid haar oog heeft laten vallen op de blauwe saffier dan kan dit verschillende redenen hebben. De blauwe saffier zou namelijk zijn eigenaar kracht, trots en onsterfelijkheid geven.

Blauwe saffier wordt sinds mensenheugenis gevonden op het mooie eiland Sri Lanka. Dus eigenlijk zou je voor de bruiloft eerst even een bezoekje moeten nemen aan het eiland en zelf op zoek gaan. Je hebt dan direct een leuke vakantie en het kan je eventueel geld besparen voor je bruiloft. Maar je kan ook samen op zoektocht gaan naar deze edelsteen in Thailand, India en het mysterieuze Myanmar. Daar kan je deze edelstenen ook tegenkomen. Naast de mooie kleding, zijn de saffieren uit Kasjmir korenbloemblauw en worden door de meeste professionele taxateurs het hoogst getaxeerd.

De soorten uit Sri Lanka zijn helaas wat bleker, maar daardoor niet minder mooi. Niet alle saffieren zijn van edelsteenkwaliteit, maar dat neemt niet weg dat ze onder hoeven te doen aan de edelsteen. Integendeel, de blauwe saffier is graag geziend in alle juwelen van de bruid. Men beweert overigens dat de grootste saffier een gewicht van 20 kilogram heeft. Let ook nu weer goed op imitatie saffieren, maar dat is eigenlijk voor elke edelsteen het advies. Blauwe saffier is een parel voor de ogen en zal bij iedere bruid hoog op het lijstje staan. Deze edelsteen is één van de weinige edelstenen die nog meer glans zal geven aan de mooiste dag uit de bruid haar leven. Bekijk nog meer op shaneco.com