Gouden horloges

Gouden horloges, zien en gezien worden

Een horloge is een belangrijk accessoire voor zowel de man als de vrouw. Op de bruiloft is het een accessoire die iets minder aandacht krijgt daar het accessoire vaak verscholen is onder een mouw van een jurk of colbert. En waarom zou je op de mooiste dag van je leven ook een horloge willen dragen? Je wil toch niet op de klok kijken om te zien wanneer de dag eindelijk is afgelopen? Nee, het is juist die dag in je leven waarvan je wilt dat deze nooit zal eindigen. Het zou dan ook zonde zijn om op de klok te kijken.

Indien je uiteindelijk toch besloten hebt om een horloge te dragen op je bruiloft dan wil je natuurlijk ook een mooi horloge dragen. Je kan dan kiezen voor een zilveren horloge, maar wanneer het budget het toelaat kan je natuurlijk voor het gouden horloge kiezen. Het gouden horloge is de Ferrari onder de horloges. Maar je moet wel oppassen. Binnen de categorie gouden horloges kan je namelijk alsnog flink de mist in gaan. Je kan kiezen uit subtiele gouden horloges waarvan alleen de cijfers en wijzers van goud zijn, maar er zijn ook gouden horloges die werkelijk ondergedompeld zijn in een bak vloeibaar goud. Het is afhankelijk van de smaak van de bruid of de bruidegom waar je dan voor kiest.

Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt tussen een subtiel gouden horloge of een iets meer aanwezig gouden horloge dan komt de vraag over hoeveel karaats je kan veroorloven. Het is logisch dat de prijs oploopt naarmate er meer goud in het horloge is verwerkt. Vaak is het zo dat er vanwege budget technische redenen gekozen wordt voor de gulden middenweg. Zo zijn er dus wel gouden horloges te zien aan de polsen van de bruid en de bruidegom maar bestaan deze niet volledig uit goud. Je zou dit eventueel kunnen compenseren door voor gouden horloges te kiezen waarin diamantjes zijn verwerkt.

Gouden horloges kunnen zeker een aanvulling zijn op de sieraden die op de bruiloft gedragen kunnen worden, maar je wil niet dat alle aandacht naar de horloges toegaat. Dit zou immers zonde zijn van de rest van de sieraden.