Halskettingen

Mannen en vrouwen kiezen voor halskettingen als hoogtepunt van de outfit

Halskettingen zijn altijd in en gaan eigenlijk nooit uit de mode! Groot, klein, opvallend of juist rustig, er zijn letterlijk honderden varianten. Voor veel vrouwen zijn deze sieraden echt een must-have om een outfit af te maken. Halskettingen variƫren van hele simpele kettingen naar extravagante grote kunstwerken. Grote stenen, opvallende kleuren of dingen als kralen en kleuren, niets is te gek. Een mooi zwart jurkje wat gecomplementeerd wordt door een prachtige gouden ketting, of een lief mooi kettinkje wat niet zo opvalt maar je wel altijd bij je draagt. Alles kan en alles mag, dus dat maakt heerlijk winkelen!

halsketting-5

Bij halskettingen denkt men over het algemeen aan mooie dingen voor vrouwen. Maar ook veel mannen dragen kettingen. Vaak zijn dit dan kralenkettingen of schakelkettingen. De kralenkettingen zijn vaak donker gekleurde kralen met een paar strengen over elkaar zodat ze wat dikker zijn. Schakelkettingen kunnen in een heleboel varianten komen. De kleur is meestal zilver of goud, maar het grootste verschil zit hem in de dikte van de schakels. Sommige schakels zijn heel grof en andere weer een stuk dunner. Natuurlijk hangt de prijs net zoals bij vrouwen af van het soort materiaal dat er gebruikt is. Een echte gouden ketting is natuurlijk duurder dan een nepperd, of een zilveren ketting.

Emerald Necklaces

Een halsketting is ook echt een perfect cadeau. En niet alleen om te krijgen, maar ook om te geven. Kettingen worden vaak dierbare stukken die mensen vaak niet eens afdoen bij het slapen. Zeker als het komt van iemand waar je om geeft of bijvoorbeeld een erfstuk, kunnen deze sieraden echt een belangrijk stuk zijn. Het is dan ook belangrijk om halskettingen voorzichtig te bewaren. Hang ze bijvoorbeeld op aan speciale haakjes, want als je ze zo in een bakje gooit dan komen ze zeker weten in de war te zitten en dat zou zonde zijn! Gouden en zilveren kettingen moeten ook af en toe opgepoetst worden. Dit kun je zelf doen of even naar de juwelier brengen. Dan zijn ze weer als nieuw en kan je weer pronken met jouw mooie sieraden!

halsketting-3